Gå till innehåll
Du är här:

Lågkonjunktur, årets fattigaste månad och spelproblem

Årets fattigaste period, inflation och röster om en lågkonjunktur som kan hålla i sig ett tag. Finns det ett samband mellan mindre pengar och ett riskabelt spelande? Flera medier lyfter frågan just nu.

Aftonbladet uppmärksammade i förra veckan hur en ekonomisk kris kan påverka problematiskt spelande. De har intervjuat Professor Anders Håkansson som berättar att man i internationella studier har sett att en ekonomisk kris kan öka risken för problemspelande. Han poängterar att det inte finns så många studier kring detta och ingen studie på svenska förhållanden.

Daniel Harre, förbundsordförande på Spelberoendes Riksförbund bekräftar bilden och berättar att bland de som söker hjälp hos dem finns det en grupp som spelar i hopp att vinna pengar för att täcka utgifter, men även en grupp som spelar för att slippa tänka på det som är svårt.

Även Svt rapporterar kring hur en pressad privatekonomi kan förvärra spelproblemen hos personer som har ett riskspelande. Rådet från Anne Berman, professor i klinisk psykologi och tidigare chef för Stödlinjen är att skydda sig från risker och be om hjälp om man får problem.

Hur påverkar en stressad situation dina spelvanor? Om du vill ha stöd i att förändra ditt spelande, eller hitta sätt för att skydda dig från negativa konsekvenser av spel om pengar är du varmt välkommen att kontakta oss. Det kostar ingenting och du behöver inte berätta vem du är.

Om du hellre vill träffa någon, eller besöka en stödgrupp där du kan träffa andra som slutat spela, hjälper vi dig gärna att hitta något i närheten av dig.


Tipsa och dela artikeln:


Senast uppdaterad: 2023-01-23

Publicerad: 2023-01-23